Když podnikání nevydělává

0 Comments


Podnikání musí být ziskové, o tom není sporu. A zisk tu musí být takový, aby se to vyplatilo. Aby se dařilo bez problémů platit všechno, co souvisí s touto prací, aby se dostávalo i na mzdy zaměstnanců, i na odvody státu, a samozřejmě ani podnikatelé sami nesmí přijít zkrátka. A když se vydělává víc, než kolik je potřeba, rozhodně to není na škodu.

Ale spíše než nadbytkem trpí podnikatelé někdy nedostatkem peněz. Toho, co se jim nemusí podařit dovést do zdárného konce, je dost a dost, a tak tito někdy zjišťují, že jsou na nule nebo dokonce v mínusu. A za takové situace podnikání samozřejmě za nic nestojí, protože podnikatel musí jeho ztráty doplácet z jiných zdrojů nebo rezerv. Které ale často nemívá.

cizí mince

A co když se nedostávají vlastní peníze? Pak se zkrátka musí nějaké aspoň vypůjčit, aby se daly přečkat těžké časy.

Ale když on je tu ještě problém s důvěryhodností takových podnikatelů. Je jasné, že by si tito chtěli v nesnázích peníze půjčit, jenže když jim banky nevěří, třeba kvůli záznamům v registrech dlužníků nebo nedostatečně vysokým příjmům a špatně vypadajícím daňovým přiznáním, je šance na získání nějakých těch finančních prostředků nulová.

A pak je skutečnou pomocí momentálně neprosperujícím podnikatelům nebankovní hypotéka bez registru, kterou dostanou snadno i lidé se spoustou nedostatků. Ti ale musí dát do zástavy nemovitost, kterou ručí za to, že vypůjčené peníze splatí. A jestli ne, zaplatí se dluh onou nemovitostí.

cizí bankovky

Takže je docela běžným úkazem, že se podnikatelé ucházejí o nebankovní hypotéky. Často totiž vědí, že jestli někde uspějí, a to dokonce rychle a výhodně, pak je to právě tady. Tady, kde se dá získat i hodně velká částka, kterou lze potom splácet i po celé desítky let. A s takovou půjčkou už se dá v soukromém podnikání hodně dokázat. Což je rozhodně lepší volba, než když se podnikatel rozhodne už při prvním náznaku problémů se svým byznysem skončit a firmu zavřít.